Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@02:58:31 GMT

باغ پرندگان اصفهان تا اطلاع ثانوی تعطیل است

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۹۳۱۸

باغ پرندگان اصفهان تا اطلاع ثانوی تعطیل است

گروه استان‌ها ــ مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان از عدم وجود آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و گفت: این موضوع به معنای عدم وجود ویروس نیست چرا که ویروس در طبیعت وجود دارد و منتظر کوچک‌ترین اشتباه راهبردی پرورش دهندگان است. - اخبار استانها -

شهرام موحدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به وضعیت آنفلوآنزای حاد پرندگان در استان اظهار داشت: کنترل بیماری‌های ویروسی در دام و طیور بسیار مشکل است، به طوری که این سختی برای مردم در سال 97 که بیماری آنفلوآنزای پرندگان در حال کنترل بود، ملموس نبود و امروز به واسطه ویروس کووید 19 مردم متوجه شدند که کنترل یک بیماری ویروسی فوق العاده مشکل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیشترین تعداد واحدهای پرورش طیور در استان اصفهان است و تا امروز بیش از 26 میلیون قطعه طیور اعم از گوشتی، تخم‌گذار و بوقلمون در سطح استان در حال پرورش است و این تراکم طیور نیاز به حساسیت‌های بالایی برای حفظ سلامتی خودشان دارد.

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه اگر یک بیماری ویروسی وارد مرغداری‌های استان بشود کنترل آن بسیار وحشتناک خواهد بود، گفت: از سال 97 که آخرین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در استان داشتیم اقدامات خوبی از جمله بررسی ساختار مرغداری‌ها، آموزش چهره به چهره و واکسیناسیون پرندگان انجام شد که هزینه‌های چند ده میلیاردی را به دنبال داشت.

660 میلیون دوز واکسن‌های مختلف در طیور در طول سال استفاده می‌شود

وی ادامه داد: از سال 97 تا چهارم بهمن امسال بیش از 25 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان انجام شده و بیش از 660 میلیون دوز واکسن‌های مختلف در طیور در طول سال استفاده می‌شود که حجم بسیار بالایی است و نشان از حساسیت‌ها، نظارت‌ها، رصدها و پایش‌های مستمر است.

موحدی تصریح کرد: تنها راه تشخیص بیماری‌های ویروسی تست pcr است و در حوزه دام و طیور انجام تمام این اقدامات به صورت رایگان برای مرغداران انجام شد و فقط با اطلاع مرغداران، اکیپ دامپزشکی اقدام به نمونه‌گیری از طیور می‌کنند و بعد از انجام آزمایش جواب آن ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به حساسیت بالا به وجود ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، اظهار داشت: اگر به موردی مشکوک شویم که این علائم می‌تواند از نشانه‌های بیماری باشد نمونه‌گیری انجام می‌شود و خوشبختانه تا این لحظه هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی، طیور روستایی و بومی و طیور وحشی استان اصفهان منتشر نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: این موضوع به معنای عدم وجود ویروس نیست چرا که ویروس در طبیعت وجود دارد و منتظر کوچک‌ترین اشتباه راهبردی پرورش دهندگان است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی بیماری خود را نشان خواهد داد.

وی افزود: باغ پرندگان اصفهان یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین باغ پرندگان کشور است و بیش از 130 گونه پرندگان زیبا، کمیاب و حتی نایاب در این باغ وجود دارند و با توجه به اتفاقاتی که در باغ پرندگان استان قم افتاد تمهیداتی برای پیشگیری از ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در باغ پرندگان اصفهان اتخاذ شد.

موحدی با بیان اینکه آموزش‌های لازم به کارکنان باغ پرندگان اصفهان داده شده، گفت: به آنها مطالبی در زمینه بیماری و خطرات آن گفته شد که این مکان می‌تواند نقطه بحرانی شود، بنابراین تمامی پرسنل آشنایی کامل با این قضیه پیدا کردند.

پاسخ مسئولان به کمبود تخم‌مرغ فله‌ای در بیرجند: رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی مربوط به آنفلوآنزای پرندگان کار توزیع را کند کرده استآخرین وضعیت آنفلوآنزای پرندگان/ تأیید جمع‌آوری بیش از 1200 لاشهتلفات آنفلوآنزای پرندگان در تالاب "میقان" روند کاهشی داردجمع‌آوری 480لاشه پرنده از تالاب "میقان" اراک/ شیوع آنفلوآنزای پرندگان در واحدهای صنعتی و طیور روستایی صحت ندارد

بازدید از باغ پرندگان اصفهان تا اطلاع ثانوی ممنوع است

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: به غیر از آموزش به پرسنل باغ پرندگان، مکاتباتی با شهرداری متولی این باغ مبنی بر بیمه کردن هر چه سریع‌تر باغ و اینکه بازدید از باغ پرندگان اصفهان تا اطلاع ثانوی به علت جلوگیری از انتقال بیماری ویروس توسط بازدیدکنندگان به پرندگان ممنوع اعلام شود، انجام شد.

وی تصریح کرد: کنترل بیماری در باغ پرندگان کار مشکل و زمان‌بری است، تور فلزی بزرگی روی باغ کشیده شده و پرنده دیگری در خارج از محوطه نمی‌تواند داخل شود ولی وقتی روی تور نشسته و فضولات آن به پایین می‌ریزد ویروس منتشر می‌شود و به همین علت موضوع واکسیناسیون طیور مطرح شد.

موحدی با اشاره به انجام واکسیناسیون توسط تیمی از دامپزشکان و متخصصان بیماری‌های طیور، اظهار داشت: مرحله اول واکسیناسیون انجام شده و مرحله دوم باید 4 تا 6 هفته بعد از واکسن اول انجام شود تا مقاومت پرندگان افزایش پیدا کند.

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان افزود: واکسیناسیون در حوزه انسانی و دامی سد نفوذ ناپذیری نیست تا حدی می‌تواند جلوی بیماری را بگیرد مشروط به اینکه رعایت کامل امنیت زیستی یا پروتکل‌های بهداشتی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: واکسیناسیون پرندگان باغ پرندگان پروسه طاقت فرسایی بود چون بیشتر پرندگان آنجا وحشی هستند و به شدت از انسان می‌ترسند و ممکن است برای گرفتن آنها ضربان قلب‌شان افزایش یابد و دچار ایست قلبی شوند و با توجه به این حساسیتی که این پرندگان دارند واکسیناسیون کار سختی است.

موحدی با بیان مشکلات فرایند واکسیناسیون باغ پرندگان در فاز اول، گفت: یک طاووس در فاصله 5 متری از سطح زمین روی شاخه درخت نشسته بود که با توجه به حساسیت بالای پرنده که پرها، منقار، گردن و پاهایش آسیب نبیند و از همه مهم‌تر که استرس وارد شده به آن باعث ایست قلبی نشود انجام واکسن یک طاووس 3 ساعت و نیم زمان برد و از آنجایی که شاهین، عقاب، جغد و... وجود دارد پروسه واکسینه کردن همه پرندگان انری و زمان زیادی صرف شد.

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در حوزه اپیدمی کرونا موضوعاتی برای مردم روشن شد که بیماری‌های ویروسی قابل انتقال از انسان به دام و یا از دام به انسان در آینده جوامع انسانی نقش مهمی دارد مانند بیماری کووید که عامل انتقال آن خفاش بود و دو روز گذشته اولین گزارش ابتلای انسانی ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از روسیه گزارش شد بنابراین باید حوزه دامپزشکی جدی گرفته شود ولی کم‌ترین پشتیبانی از این حوزه صورت می‌گیرد و قطعا  در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

انتهای پیام/166/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آنفلوآنزای پرندگان باغ پرندگان اصفهان انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۹۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند

پرندگان، موجودات منحصر به فردی هستند. بعضی از آنها بدون اینکه بال بزنند کیلومترها اوج می‌گیرند، بعضی دیگر بیش از نیم قرن زندگی می‌کنند و بعضی نیز به معنای واقعی کلمه رنگارنگ هستند.

به گزارش ایسنا، وقتی به پرنده‌ای نگاه می‌کنید که در دوردست در حال پرواز است، به این فکر کرده‌اید که تا چه ارتفاعی می‌تواند بالا برود؟

گونه‌ای که رکورد بالاترین ارتفاع پرواز را در بین تمامی پرندگان در اختیار دارد، کرکس «دال روپل» (Gyps rueppellii) است. در سال ۱۹۷۳ میلادی یک کرکس روپل با یک هواپیمای تجاری در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری بر فراز ساحل عاج در غرب آفریقا برخورد کرد.

هواپیما ‌به‌رغم اینکه یکی از موتورهایش را از دست داد، موفق به فرود شد. اما پرنده چندان خوش‌شانس نبود و جان سالم به در نبرد. تنها چیزی که از این پرنده باقی مانده بود، پنج پر کامل و ۱۵ تکه پر کوچک‌تر بود که البته همین‌ها هم برای شناسایی گونه و تأیید اوج‌گیری باورنکردنی این پرنده کافی بودند.

این پرنده، بومی منطقه ساحل صحرا در آفریقا است و در چندین کشور از جمله زیمبابوه، سنگال و اتیوپی یافت می‌شود. طول بال‌های قدرتمند این پرندگان به بیش از دو متر می‌رسد با این وجود این کرکس‌های روپل به ندرت در پرواز از آنها استفاده می‌کنند.

در واقع این کرکس‌ها در صعود پیوسته خود به ارتفاعات بالا و برای اوج‌گیری و جستجوی طعمه، غالبا روی ستون‌های گرمایی و بالارونده جو سوار می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند کاملاً محتمل است که رویداد ۱۹۷۳ و برخورد یک کرکس روپل با هواپیمای تجاری یک استثنا بوده باشد. در واقع دلایلی وجود دارد که چرا معمولاً پرندگان در کنار هواپیماهای مسافربری در ارتفاع بالا دیده نمی‌شوند. یکی از عمده‌ترین این دلایل به اکسیژن مربوط می‌شود.

از دیگر رقبای کرکس روپل در ارتفاعات، می‌توان به «درنای خاکستری» اشاره کرد. کارشناسان یکی از این درناها را در ارتفاع ۱۰ هزار متری به هنگام فرار از یک عقاب در کوه‌های هیمالیا ثبت کرده‌اند. یک غاز سرنواری نیز در ارتفاع ۷۳۰۰ متری در این ناحیه مشاهده شده است.

به گزارش یورونیوز، از زمان ثبت این موارد و حتی با وجود فناوری‌های مدرن ردیابی، تا کنون هیچ سابقه‌ای از نزدیک شدن یک پرنده دیگر به رکورد کرکس روپل به دست نیامده و به همین خاطر حدنصاب اوج‌گیری در آسمان همچنان در اختیار این پرنده است.

این در شرایطی است که اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، کرکس روپل را در فهرست پرندگان در معرض خطر جدی طبقه‌بندی کرده است.

این گونه از کرکس‌ها مانند بسیاری از پرندگان مشابه آفریقایی، با خطر از دست دادن زیستگاه، شکار و کاهش دسترسی به تنها منبع غذایی خود یعنی لاشه‌ها تهدید می‌شوند.

مسمومیت حاصل از آفت‌کش‌هایی نظیر «کربوفوران» همینطور داروی دیکلوفناک نیز در کاهش جمعیت این پرندگان موثر بوده است.

دیکلوفناک معمولا به عنوان ضد التهاب در درمان‌های دامپزشکی استفاده می‌شود، اما اگر کرکس‌های روپل لاشه حیواناتی را که چنین دارویی را مصرف کرده‌اند بخورند، ممکن است تلف شوند.

این موضوع زمانی تعجب‌آور می‌شود که بدانیم کرکس‌های روپل می‌توانند بدون هیچ مشکلی گوشت آلوده به سیاه‌زخم و بوتولیسم را بخورند و هضم کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی طیور فقط با اخذ مجوز بهداشتی از دامپزشکی امکانپذیراست
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند